Voor auteurs

Vooys ontvangt graag bijdragen voor het blad. Alleen (abstracts voor) wetenschappelijke artikelen en essays worden in overweging genomen. Je kunt je bijdrage het beste als Word-document sturen naar redactie@tijdschriftvooys.nl.

Richtlijnen
Een bijdrage voor Vooys moet voldoen aan onze richtlijnen.

Online artikelen
Alle artikelen van Vooys verschijnen met een marge van 2 jaar online op de site van de Digitale Bibliotheek voor Nederlandse Letteren. Ben je auteur en staat een artikel van jouw hand onrechtmatig online? Stuur dan een bericht naar redactie@tijdschriftvooys.nl.

Abstracts
Een abstract is een korte, formele samenvatting van (of vooruitblik naar) een artikel in maximaal 300 woorden. Heb hierbij aandacht voor het onderwerp van de studie en het corpus en beschrijf de gebruikte methode (zoals structuuranalyse, receptie-onderzoek, genderrepresentatie et cetera). Het vaste format voor een abstract is: auteur artikel (zonder titulatuur), titel artikel, aantal woorden abstract, tekst abstract. Abstract aanleveren in een bestand met als titel: ‘Achternaam auteur, voorletter(s) auteur, titel artikel’. Voorbeeld: ‘Backhuys, K.J., Edgar Allen Poe over de zaak Heijn’.