Op donderdagavond 20 juni organiseert Vooys een debatavond naar aanleiding van het zomernummer ‘Waanzin’, dat de dag voor de debatavond verschijnt. Het evenement staat in het teken van empathie en literatuur. Het thema is gebaseerd op Namwali Serpells artikel ‘The Banality of Empathy’, dat maart 2019 in The New York Review of Books verscheen. Tijdens deze debatavond in Utrecht zullen verschillende sprekers aan de hand van literaire fragmenten in debat gaan over (de uitwerking van) het thema. Empathie zal zo aan verschillende velden binnen de geesteswetenschappen worden gekoppeld.

Tijdens de debatavond zal letterkundige Saskia Pieterse optreden als moderator van de discussie. De avond wordt geopend door literatuurwetenschapper Frank Hakemulder, die een introductie zal geven op het thema. Vervolgens zal hij met het panel in gesprek gaan over onder andere de manier waarop empathie hiërarchieën zou creëren. In het panel zitten meerdere sprekers die zich allen op een andere manier verhouden tot het literaire veld. Andere sprekers zijn schrijver en literatuurwetenschapper Fiep van Bodegom, redacteur bij De Gids, schrijver Maartje Wortel en hoogleraar moderne letterkunde Yra van Dijk.

Het evenement zal plaatsvinden van 19:15 tot 22:15. De locatie wordt nader bekend gemaakt, maar zal in het centrum van Utrecht zijn. Het evenement is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht in verband met een beperkt aantal plekken. Aanmelden kan gemakkelijk door te mailen naar redactie@tijdschriftvooys.nl.

Benieuwd wie er nog meer komen spreken en naar de inhoud van de activiteit? Volg het evenement via de site en via Facebook, en blijf op de hoogte!

 

Dit evenement wordt gesponsord door het Utrechts Universiteitsfonds.