In de vierde en laatste editie van dit jaar legt Vooys de focus op de toekomst. Auteurs hebben zich gericht op de studie van een toekomstgericht onderwerp.

Het nummer trapt af met een artikel van promovenda Lamyk Bekius. Zij bespreekt in haar artikel het onderzoeksveld van tekstgenetica ten tijde van de computer. Zaza de Ridder, letterkundige en oud-hoofdredacteur van Vooys, brengt in haar artikel twee klimaatveranderingromans aan het licht. Letterkundige Gijs Altena analyseert welke rol techniek speelt in toekomstromans die geschreven zijn tijdens het interbellum. Tot slot onderzoekt letterkundige Emma Haché aan de hand van het toneelstuk Het revolutionaire huishouden het feministische debat in de achttiende eeuw in de Nederlanden.

Daarnaast bevat dit nummer een interview met dichteres Maartje Smits. Vivian Beekman en Zaza de Ridder spraken haar digitaal over de toekomst van zowel vrouw als natuur en welke rol poëzie hierin kan spelen. Onze rubriek ‘In de kast’ wordt verzorgd door auteur Max Urai. Hij focust zich op het werk van auteur Anja Meulenbelt en haar relatie tot queer literatuur. Tot slot bevat deze Vooys een drietal recensies. Voor een volledig overzicht van de inhoud klikt u hier. Een selectie van onze artikelen kunt u binnenkort ook online lezen op deze website!

Cover: Maartje de Groot (Modern Story Studio)